Omstart

Öppenvårdsbehandling för dig som vill bli nykter

När du har fattat ditt beslut om att söka hjälp, så är våra ledtider korta. Ofta kan du starta behandlingen redan dagen efter ditt informationsmöte då vi har löpande intag.

 

Vår 12-stegsbehandling leds alltid av välutbildade alkohol- och drogterapeuter som själva har varit beroende eller som är anhöriga till någon med ett beroende. Du blir respektfullt bemött och behandlingsgrupperna består aldrig av fler än 10 personer. I en liten grupp har vi större möjlighet att möta dig som individ, förstå dina behov och ge dig den trygghet du behöver – och förtjänar.

12-stegsbehandling i grupp – Grundbehandling

Under de första åtta veckorna är du hos oss på heltid, varje vecka, måndag till fredag. Cileo blir alltså din nya ”arbetsplats”. Du arbetar med dig själv i grupp med hjälp av erfarna 12-stegsterapeuter och du får stifta bekantskap med AA (Anonyma Alkoholister) och andra 12-stegsgemenskaper.

Utöver daglig gruppterapi, kommer du varje vecka att redovisa uppgifter/läxor, ha schemalagda enskilda samtal, samt lyssna på föreläsningar på teman som Hjärnan, Beroendepersonligheten och Skam & skuld.

 

12-stegsbehandling i grupp – Eftervård

Under de följande tolv månaderna träffas vi en gång i veckan under en och en halv timme, för att fortsätta arbetet du påbörjade i grundbehandlingen. Du är då sannolikt tillbaka i ditt ordinarie arbete och kan behöva stöd i din nya nyktra roll på arbetsplatsen, i familjen eller både och.

 

Totalt investerar du 14 månader med oss. I gengäld finner du ett nytt sätt att leva.

 

Individuell 12-stegsbehandling online

Som ett alternativ till gruppbehandling erbjuder vi även individuell 12-stegsbehandling online. Denna behandlingsform kan passa dig som inte har möjlighet, eller inte bedöms ha behovet av, att delta i gruppterapi på heltid. Upplägget kan skilja sig något åt beroende på individuella behov, men normalt sett träffar du din terapeut i ett videosamtal på ca 45 minuter, en gång i veckan, i ca åtta veckor. Utöver samtalen kommer du få individuella hemuppgifter varje vecka, vilka du sedan går igenom tillsammans med terapeuten. Du kommer även delta i 12-stegsmöten under behandlingstiden (på den ort du befinner dig, alternativt online).

 

En av flera fördelar med denna behandlingsform är att du kan befinna dig var som helst under samtalen, förutsatt att du har tillgång till internet och dator/smartphone, samt har lugn och ro omkring dig. Samtidigt som denna behandlingsform medför en större frihet, kräver den också att du som klient tar ett stort personligt ansvar för att fullfölja och slutföra arbetet i enlighet med din behandlingsplan.